Лечение Диагностика Паркес-Д терапия прибором Parkes-Mediсus

Кiнезiтерапiя патобiомеханiчних порушень при артралгiях колiнного суглобу (матеріали наукового міжнародного симпозіума Мін.Здрава, м.Київ, 16.03.2013)

1

Кiнезiтерапiя патобiомеханiчних порушень при артралгiях колiнного суглобу

доповідач: Андрiюк Л.В.
Львiвський нацiональний медичний унiвepcитeт iм. Данила Галицького, м.Львiв

Висока ефективнiсть лiкувально-реабiлiтацiйних мiроприємств при больових синдромах в колiнному суглобi може бути досягнута лише при диференцiйованому виборi засобiв i методiв дії, вiдповiдно iндивiдуальному дiагностичному заключеннi.

Такий вибiр є непростою задачею особливо в умовах недоостачi часу у лiкаря в зв’язку з великою кiлькостю таких мiроприємств i їх рiзнонаправленою i багатосторонньою дiєю, яка по рiзному проявляється на етапi реконвалесценцiї, реадаптацiї, i ресоцiалiзації. Неврологiчнi прояви дегенеративно-дистрофiчних уражень в хребтi в видi рефлекторного синдрому можуть викликати бiль в колiнному суглобi, який на фонi артрозо — артриту посилює трофiчнi порушення, та больовий синдром.

Biдсутнiсть вираженої неврологiччної симптоматики в видi порушень чутливої i рефлекторної сфери утруднює дiагностику рефлекторного синдрому у цих хворих. При цьому традицiйнi методи лiкування, якi дiють тiльки колiнний суглоб, нерiдко є малоефективними. Це поставило перед нами задачу виявити найбiльш npocтi та iнформативнi дiaгностичнi критерiї рефлекторного синдрому у хворих з артралгiє колiнного суглобу.

Використання цих критерiїв дало можливiсть видiлити три клiнiчних групи:
1. Деформуючий артроз колiнного суглоба (46 хворих).
2. Рефлекторний синдром який викликає бiль в колiнi (39 хворих).
3. Поєднання рефлекторного синдрому i артрозо-артриту колiнного суглобу (47 хворих).

Для диференцiальної дiагностики використовували методи, ортопедичного, неврологiчного i рентгенологiчного обстеження. Особлива увага зверталася на об’єм pyxiв в колiнному суглобi i поперековому вiддiлi хребта, локалiзацiю i характеристику больового синдрому, виявленню больових зон при пальпацiї i зон порушення чутливостi. Об’єктивiзацiю здiйснювали рентгенологiчними i електронейромiiографiчними дослiдженнями.

У хворих з вертеброгенними рефлекторними проявами виявлялися змiни корiнцевої больової чутливостi, симптоми Ласега, Васермана, больовi точки в дiлянцi колiнного суглоба, поперекової дiлянки, медiальної поверхнi гомiлки.

У вcix випадках прослiдковувалася залежнiсть мiж piвнем ураження хребцево-рухового сегмента (ХРС), iнтенсивнiстю болю i обмеженням рухомостi в поперековому вiддiлi хребта.

Виявлено, що при ураженнi ХРС LI — LIII нахили в сторони були неболючими i необмеженими, але ротацiйнi рухи в положеннi сидячи викликали бiль i обмеження об’єму pyxiв.

далі буде

Мы будем рады и вашему мнению

Оставьте отзыв

Паркс может помочь там, где никто другой не сможет! Мы решим ваши проблемы, большие или маленькие. Мы здесь, чтобы помочь, несмотря ни на что. Мы будем усердно работать, чтобы поправить ваше здоровье!
Select your currency
UAH Украинская гривна
EUR Евро
Лечение Диагностика Паркес-Д терапия прибором Parkes-Mediсus
Logo
Shopping cart